Weingut Materne und Schmitt

Hverken Rebecca Materne eller Janina Schmitt kommer fra en vinfamilie, men deres fælles lidenskab for vine bragte dem sammen på Geisenheim og siden som kældermester hos den navnkundige Heymann Löwenstein i Winningen, inden de så småt begyndte for dem selv og i 2014 tog skridtet fuld ud. Det er ikke verdens nemmeste område at dyrke vin i. Markerne er så stejle i denne sidste del af Mosel at de fleste marker er delt op i små terrasser – heraf regionen meget sigende navn ”Terrassemosel”. Alt arbejdet skal gøres i hånden og vinarbejdet kræver mange timer. Materne og Schmitt har fra startet arbejdet på at gøre tingene så naturligt som muligt.

De arbejder efter økologiske/biodynamiske principper.Udbyttet er ekstremt lavt omkring 20 – 35hl/ha, vinene spontangærer i stor ståltanke/ fudre og gæringen går ofte næsten i stå i løbet af vinteren, men begynder så igen om foråret. Vinene gærer som regel helt ud som tørre vine, men ofte med relativ lave alkoholprocenter. Aftapning sker knap et år efter høsten, men ofte senere!

Det er rieslingvine meget tæt på natur, som i dette område består af skifer, sten og quarts. Vinene kan virke mere milde og cremede næsten underspillede end rieslingvine fra den vestlige del af Mosel, men også med stor autoritet.

Materne og Schmitt laver vin fra 3,5 ha. fordelt på marker omkring byerne Winninigen, Koberner og Lehmener.

Topmarkerne er Lehmener Lay (i øvrigt afmærket på Steuerraths Clottens gamle afgiftskort fra 1868) Lehmener Ausoniusstein og Winninger Brückstück.

Udvalg af Weingut Materne und Schmitt

Filter products Showing all 11 results
Kategori
Producent
Land
Region
Underområde
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.