Søg
Søg
Close this search box.

Domaine Saumaize-Michelin

Det bliver svært at finde nogen vinbonde der er så lidenskabelig dedikeret til faget som Roger Saumaize, og det er en oplevelse at de sjældne at høre Roger fortælle om sin vin og om sit syn på vinverdenen i det hele taget på det mest expressive fransk . Det kan nemt tage det meste af en dag ,hvis man både skal rundt om de biodynamiske dyrkningsprincipper , den globale opvarmning og terroirets betydning samt se kælder og ikke mindst smage vinene.

Men det er også hvidvin helt i særklasse som produceres fra ca. 9 ha med den allerbedste beliggenhed omkring Vergisson – den bedste af de 4 byer i området, hvor der laves Puilly -Fuissé . Vinene gennemgår malo-laktisk fermentation og Roger foretager ”battonage” ca. hver 10 dag. Vinen bliver ikke filtreret , men klaringen foregår gennem et lerlag! ( ” benthonite”)Hvis man skal karakterisere vine fra Saumaize- Michelin under eet bliver det ; Cremet tekstur med eksotiske frugtnuancer , gennemgående mineralske med frisk rensende syre. ( Med den engelske importørs ord:” Painful acidity”) 

De bedste vine tåler sammenligning med de langt mere berømte kommuner længere nordpå , blot til en noget anderledes og menneskelig pris – så længe det varer !!

Vi har importeret vine fra Saumaie- Michelin siden årgang 2010

Udvalg af Domaine Saumaize-Michelin

Filter products No products found!
Kategori
Producent
Land
Region
Underområde

Det blev ikke fundet nogle produkter med disse egenskaber.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.