Søg
Søg
Close this search box.

Hofgut Falkenstein

På Hofgut Falkenstein laver Eric og Johannes Weber ( far og søn)  retro vin fra 13 ha, som kan ophidse enhver riesling fan – og for den sags skyld også weissburgunder og vel især spätburgunder.  Intense syrerige vine med spændstighed, kompleksitet og lave alkoholproducenter. Vine som er så anderledes, men så velsmagende at du ikke andet end kan overgive dig. Får mange er det blevet kultvin!

Vinene laves ret gammeldags og konservativt. Naturgæring på overvejende gamle 1000 liters træfade, som stort set alle har navne efter personer i området, som tidligere har ejet parcellerne! Naturen bestemmer restsukker og alkoholprocent. Vinstokkene er gamle og udbyttet er lavt. Alle druerne håndplukkes og druerne presses skånsomt i 2- 3 timer førend de kommer på fade.

Alle fadene har et AP nummer og fra år til år kan vinen veksle mellem forskelige sødmegrader.

Markerne er historiske omkring Niedermenninger og Krettnach ; Herrenberg , Sonnenberg , Altenberg og ikke mindst Euchariusberg. I 2018 besluttede familien at tilføje navnet ” Kruschock” på de bedste vine fra Euchariusberg. Kig på Clottens berømte kort fra 1868 og du vil genfinde markerne!

Alle vinene fra Hofgut Falkenstein sælges i forsalg

Udvalg af Hofgut Falkenstein

Filter products Showing the single result
Kategori
Producent
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.