I den sydlige del af Mosel er der en hel del der er anderledes. Skiferen er stort set væk og erstattet af ”Muschelkalk” -limstens jord med masser af østers fossiler og det er ikke et terroir for Riesling, men derimod ideelle forhold for Burgunderdruer og druen Elbling, som i historisk tid var en meget beplantet drue i dette område af Mosel, som grænser op til Luxembourg. Geologisk er det en forlængelse af Paris- bassinet, som vi også finder i Chablis og Sancerre.
Fra 1991 har de mousserende vine lavet på méthode champenoise haft ret til betegnelsen Crémant. Så alt i alt et område af Mosel, der ligner mere Frankrig end resten af Mosel.
Siden 1992, har den dengang kun 23-årige sympatiske Stephan Steinmetz stået i spidsen for dette familieforetagende. Fra starten har biodynamisk dyrkning og bevarelse af naturen været topprioritet. Han fokuserer på Crémant på Burgunderdruer og bevarelse af historiske druer som f.ex Elbling. Det er håndarbejde og lidenskab fra start til slut og det kan man smage i slutproduktet. Vin fra 6 ha.
Udvalg af Weingut Stephan Steinmetz
-
Stephan Steinmetz NV Crémant Rosarot ( Spätburgunder)
212,50 kr. pr. stkAntal 6+ Pris ved 6 stk: 170,00 kr. -
Stephan Steinmetz NV Liason Crémant ( Weiss/spät)
187,50 kr. pr. stkAntal 6+ Pris ved 6 stk: 150,00 kr. -
-